News

More news

TREFESTIVAL I NEDRE KJØPMANNSDATE 24. OG 25. SEPTEMBER

Kommer du til Kjøpmannsgata 24.-25. september får du oppleve en spennende del av Trondheims trehistorie i levende live.

På Kongens gates allmenning kan se og snakke med en båtbygger i full gang med å bygge en tradisjonell trebåt. Du kan også følge med på at en håndverker sette i stand et vindu av godt, gammeldags treverk. Kanskje har båtene som ligger til kai ved allmenningen noe spennende å selge, eller kanskje du får en invitasjon til å komme om bord? På selve allmenningen kan du også se på utstillingen om bryggene i Kjøpmannsgata. Er du interessert i historien til trehusene i Midtbyen og bryggene langs Nidelva kan du også bli med byantikvar Gunnar Houen på guidet tur gjennom sentrum.

I løpet av de tre dagene festivalen varer har du også en unik anledning til å besøke en brygge i sin opprinnelige karakter: Den gule brygga i Kjøpmannsgata 27 er i dag nedstrippet til trebjelkene og trestolpene, og gir et autentisk bilde av hvordan bryggene framsto da de ble bygget for flere hundre år siden. Vi har fylt brygga med moderne trekunst fra ArtHotel Norway og studentarbeider fra TreByen Trondheim. Utstillingen skuer bakover – og framover i tid.

I tillegg kan du overvære en stemningsfull nattkonsert med Alpaca Ensemblet i samme brygge. I anledning festivalen har vi til og med fått arkitektstudenter til å bygge i tre for oss. Studentene har bygget en helt ny trapp som leder deg ned til allmenningen og en pir som gir deg et nytt perspektiv på elva som ga liv til byen. Dette vil du ikke gå glipp av – kom og se en av byens gamle hovedgater og allmenninger komme til liv under trefestivalen i september.

 

Program